Redan 1926 öppnade Greta och Knut Eriksson ett litet bageri i Eskilstuna som de kallade Knut Erikssons Finbageri.

Helt nöjda med namnet var de dock inte och det lilla bageriet döptes snabbt om efter namnet på huset som det låg i: Skogaholm. Än idag finns huset kvar - håll utkik efter ett gult litet hus i centrala Eskilstuna nästa gång du har vägarna förbi!

Bageriet blev snabbt populärt och redan på 30-talet var flera av bröden storsäljare. Ryktet spred sig och efterfrågan på det goda Skogaholmsbrödet blev så stor att man 1945 byggde ett större bageri i Eskilstuna. Man började leverera bröd till hela Sverige, något som var helt unikt på den tiden.

Skogaholm är idag ett av Sveriges mest välkända och populära varumärken. Vi har en lång historia inom svensk bagerikultur. Skogaholm har alltid haft en ständig strävan efter att vara bäst och baka bröd som passar vardagen. Detta kan förklara den långsiktiga framgången.

För även om Skogaholm har blivit betydligt större än när det startades, är det vissa saker som har förblivit sig lika. Det vi fortfarande delar med Knut och Greta är nämligen bakglädjen och viljan att hela tiden överraska med nya goda bröd.