Ingredienser

4 mackor

  • 8 skivor Rustik Levain
  • 4 skivor rökt skinka
  • ca 12 skivor ost, t ex edamer eller cheddar
  • 2 msk dijonsenap
  • 4 ägg
  • smör till stekning
  • krasse till garnering
  • flingsalt och svartpeppar
  • 250 g körsbärstomater, halverade
  • ca 1 msk olivolja
  • salt

Gör så här

Värm ugnen till 150 grader. Lägg ut tomaterna på en plåt. Blanda försiktigt med olja och salt. Låt stå i ugnen ca 1 timme, håll koll så att de inte bränns. Låt svalna. Höj värmen till 225 grader. Lägg fyra av brödskivorna på en plåt. Bred på lite senap, lägg en skiva skinka och ca tre ostskivor på varje. Lägg resterande bröd ovanpå. Grilla i översta delen av ugnen 5–8 minuter eller tills bröden börjar bli gyllenbruna. Stek äggen i smält smör och lägg ett på varje smörgås. Salta, peppra och toppa med tomater och krasse. Tips! Det passar utmärkt att använda bröd som har blivit lite torrt.