Ingredienser

 

  • 8-10 skivor Skogaholms Kavring
  • 75 g smör
  • 300 g kallrökt lax
  • 4 gelatinblad 
  • 5 dl creme fraiche
  • 1 dl gräddfil 
  • ½ rödlök
  • ½ dl hackad/klippt gräslök
  • riven pepparrot eller dijonsenap (efter behag)
  • 150 g röd stenbitsrom (eller löjrom om man vill vara riktigt lyxig)
  • lite salt 
  • lite svartpeppar från kvarn
  • citron & dill till garnering

Gör så här

Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 min, krama ur vattnet och smält gelatinbladen i kastrull på låg värme.

Kör kavringen till smulor i matberedare, häll i smöret som du smält och blanda till en massa. Ställ kallt i kylskåpet en stund. 

Blanda créme fraiche och gräddfil. Salta och svartpeppra (efter behag). Blanda i antingen riven pepparrot eller dijonsenap. Välj det som du tycker är godast! 

Häll det smälta gelatinet i creme fraiche-och färskostblandningen. Blanda.

Strimla kallrökt lax och finhacka rödlök och gräslök och häll ned i creme fraiche-och färskostblandningen. Blanda ordentligt. 

Tryck ut kavringsmulet i en form med löstagbar botten. Tryck inte för hårt - då bli botten alltför kompakt. Häll på creme fraiche-och färskostblandningen. Ställ kallt tills det är dags för servering. Bred på stenbitsrom (eller klicka ut löjrom). Garnera med citron & gräslök eller dill. NJUUUUUUUUUUT!!!!