Ingredienser
- 8-10 skivor Skogaholms Kavring
- 75 g smör
- 300 g kallrökt lax
- 4 gelatinblad
- 5 dl creme fraiche
- 1 dl gräddfil
- ½ rödlök
- ½ dl hackad/klippt gräslök
- riven pepparrot eller dijonsenap (efter behag)
- 150 g röd stenbitsrom (eller löjrom om man vill vara riktigt lyxig)
- lite salt
- lite svartpeppar från kvarn
- citron & dill till garnering
Gör så här
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 min, krama ur vattnet och smält gelatinbladen i kastrull på låg värme.
Kör kavringen till smulor i matberedare, häll i smöret som du smält och blanda till en massa. Ställ kallt i kylskåpet en stund.
Blanda créme fraiche och gräddfil. Salta och svartpeppra (efter behag). Blanda i antingen riven pepparrot eller dijonsenap. Välj det som du tycker är godast!
Häll det smälta gelatinet i creme fraiche-och färskostblandningen. Blanda.
Strimla kallrökt lax och finhacka rödlök och gräslök och häll ned i creme fraiche-och färskostblandningen. Blanda ordentligt.
Tryck ut kavringsmulet i en form med löstagbar botten. Tryck inte för hårt - då bli botten alltför kompakt. Häll på creme fraiche-och färskostblandningen. Ställ kallt tills det är dags för servering. Bred på stenbitsrom (eller klicka ut löjrom). Garnera med citron & gräslök eller dill. NJUUUUUUUUUUT!!!!