
Ingredienser
2 påsar Skogaholm Lussekatter med saffran och russin (2x250g)
Vit chokladkräm:
400 g Philadelphiaost
1 dl vatten
1 dl florsocker
150 g smält Fazer vit choklad
1 msk finrivet citronskal
Rostad mandelmassa:
200 g mandelmassa
Gör så här
Vispa Philadelphia, vatten och florsocker till ett hårt skum, vispa sedan i den smälta chokladen och avsluta med citronskal. Lägg i spritspåse och förvara i kyl någon timme.
Sätt ugnen på 200°C.
Grovriv mandelmassan och lägg på plåt med bakplåtspapper. Ugnsrosta 3-5 minuter. Låt svalna.
Dela lussekatterna på längden, rosta snittytan snabbt i en stekpanna. Låt svalna.
Spritsa vit chokladkräm på bottenbiten, toppa med rostad mandelmassa och lägg på ovandelen, pudra lite florsocker över - och servera.