Ingredienser

8-10 portioner, ca 30 min + 4 timmar i kylskåp. Totaltid 4.5 timmar

Botten:
200 g Skogaholms kavring
75 g smör, smält

Fyllning:
600 g Philadelphia Original
0,25 dl citronjuice, färskpressad
0,5 msk citronskal, finrivet
0,5 dl vatten
0,5 dl finriven pepparrot
4 gelantinblad, blötlagda
300 g handskalade räkor i lake, avrunna & grovhackade
Salt
Peppar

Topping:
3-4 skivor kallrökt lax
100 g räkor, handskalade
2-3 st rädisor, tunnskivade
2-3 st sugarsnaps, halverade
3-4 st citronskivor
dillkvistar
körvelkvistar

Gör så här

Mixa kavringen smulig och tillsätt smält smör. Pressa ut i botten på en plastfilmsklädd form med avtagbara kanter (ca 22 cm diameter). Ställ kallt.

Vispa Philadelphia, citronjuice, skal och vatten luftigt. Vispa i den finrivna pepparroten. Vänd sedan i räkor, och smaka av med salt och peppar.

Krama ur gelantinbladen och smält dem försiktigt på låg värme. vänd ner i oströran och blanda väl. Häll fyllningen ovanpå kavringbottnen och låt stelna ca 3-4 timmar i kylskåp.

Innan servering, lyft av cheesecaken från formen och lägg på ett serveringsfat.

Toppa med favoritråvaror som exempelvis kallrökt lax, räkor, sugarsnaps, citronskivor, örter och rädisor.