Släng inte överblivet bröd bara för att det inte är lika färskt och mjukt som när du köpte det. Här är några användbara och välsmakande tips på hur du kan använda överblivet bröd för att trolla fram något fantastiskt gott.

Knaprig crostini
Förbered några knapriga läckerheter, crostini, genom att använda ett ljust bröd och som du skär i mindre bitar. Ringla över olivolja, salta och peppra. Rosta brödskivorna i ugnen på 225 °C tills de är fint gyllenbruna. Avnjut med valfritt tillbehör till förrätt eller som ett mellanmål med färsk äppelsalsa

Ljuvliga vanilj- och kardemummaskorpor
Klassisk afternoon tea förbereder du lätt med ett överblivet ljust bröd. Skär brödet i skivor. Bre på lite smält smör på varje skiva. Strö socker, vanilj och kardemumma på en tallrik. Doppa den smöriga sidan av brödet i den ljuvliga kryddmixen. Lägg brödbitarna i ugnen på 75 °C tills de torkat till skorpor. Mums!

Gör din egen pesto med grönkål och bröd
Du kan göra en utsökt pesto av bröd som blivit lite torrt. Börja med att göra mindre brödbitar som du sedan rostar i en stekpanna tills de är krispiga. Tillred en klassisk pesto (finns många recept att hitta på nätet) i en stavmixer eller matberedare men ersätt basilikan med lika delar grönkål, och brödsmulor. Den här vackra peston smakar ljuvligt och passar utmärkt till pasta.