
Livet är fullt av nya upptäckter. Vi lovar. Som att vissa bröd passar lika bra som höstmiddag eller till soppan som till frukosten. Nya tillfällen att förälska sig i helt enkelt. Men vad har man på?
Varm kantarellmacka
Ingredienser
Lantbröd dinkel
Smör
Västerbottensost
Färska trattkantareller
Persilja
Gör så här
Stek kantarellerna med en klick smör i en panna. Bred smörgåsen med ett lagom avvägt lager smör. Lägg på två eller tre skivor västerbottenost och toppa med förstekta kantareller. Grilla i en smörgåsgrill eller i en ugn tills osten smällt och mackan har fått fin färg. Toppa med persilja och smaka av med salt och peppar. Höstmyset är här.
Varm Tallegiomacka
Ingredienser
Lantbröd havssalt
Smör
Taleggio
Parmaskinka
Basilika
Gör så här
Bred mackan med ett lagom avvägt lager smör. Lägg på parmaskinka och rikligt med taleggio. Grilla i en smörgåsgrill eller ugn tills osten har smält och mackan har fått fin färg. Toppa med basilika och smaka av med salt och peppar. Busenkelt!