En bra saga börjar oftast med ”Det var en gång…” och slutar med ”Så levde de lyckliga i alla sina dagar”. Men vad fyller man en historia med där emellan? Vi hjälper dig med några tips och idéer!

En klassisk saga innehåller ofta följande delar:

 -        Ett problem som skall lösas. Kanske en stor skatt vaktad av en ondskefull drake som skall hittas, eller en mystisk piratkapten som skall fångas.

-        Varje klassisk saga har något gott; prinsar, prinsessor, snälla tomtar, och något ont; häxor, troll, ondskefulla drakar. 

-        En kärlekshistoria. Kanske en modig piratprinsessa och den elaka kungens son som bli kära i varandra men måste träffas i smyg.

Nu är dags att skriva din egen saga. Fundera ut en bra historia. Vill du skriva en rolig, läskig eller spännande berättelse? Skriv gärna ner lite stödord till din handling som du kan gå tillbaka till och titta på senare. Till exempel:

”Min saga skall innehålla

- ett fult troll

- en groda som blir till prins

- en modig piratprinsessa

- ett läskigt monster

- en borttappad sko 

- en elak häxa.”

Fortsätt med att beskriva sagans olika karaktärer och den värld de lever i. Hur ser det ut, luktar det på något speciellt sätt, finns det några djur där kanske. Nu är det bara din fantasi som sätter gränser för hur lång och spännande din saga kan bli!

Och glöm nu inte att avsluta med: ”Så levde de lyckliga i alla sina dagar.”

Skicka gärna in din saga till oss, kanske vi lägger upp den här på skogaholm.se

Lycka till!